Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL

Filters

Kinderzitjes achter

Een kinderzitje achterop de fiets biedt de perfecte oplossing om samen met je kind te genieten van fietstochten door de stad of de natuur. Het kiezen van een veilig kinderzitje is essentieel om ervoor te zorgen dat je kind goed beschermd is tijdens elke fietstocht. Bij Anjo Jager Fietsen hebben we een uitgebreid assortiment kinderzitjes die aan al deze veiligheidscriteria voldoen.

60 resultaten
Volgorde

Vanaf welke leeftijd heb je een kinderzitje achterop?

Een kinderzitje achterop de fiets is meestal geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot 6 jaar oud. Het is belangrijk dat je kind zelfstandig rechtop kan zitten voordat je een kinderzitje gebruikt. De maximale draagcapaciteit van de meeste achterzitjes is rond de 22 kilogram. Dit maakt ze ideaal voor peuters en kleuters die nog niet zelfstandig kunnen fietsen.

Waarom geen kinderzitje op elektrische fiets?

Hoewel het mogelijk is om kinderzitjes op elektrische fietsen te monteren, zijn er enkele overwegingen om rekening mee te houden. Elektrische fietsen zijn vaak zwaarder en hebben een andere gewichtsverdeling dan traditionele fietsen. Dit kan invloed hebben op de stabiliteit van de fiets, vooral bij het opstappen en afstappen. Daarnaast kan de motorpositie en de batterijbehuizing soms in de weg zitten voor de bevestiging van een kinderzitje. Het is daarom belangrijk om goed te controleren of je elektrische fiets geschikt is voor een kinderzitje achterop.

Kan op elke fiets een kinderzitje achterop?

In principe kan een kinderzitje achterop op de meeste fietsen worden gemonteerd, maar er zijn enkele uitzonderingen. Fietsen met een bagagedrager zijn het meest geschikt voor het bevestigen van een achterzitje. Bij sommige fietsen, zoals bepaalde modellen van Trek fietsen, Gazelle fietsen, en Sparta fietsen, kan het nodig zijn om een speciale adapter of bevestigingskit te gebruiken. Voor Urban Arrow bakfietsen zijn er specifieke kinderzitjes beschikbaar die passen bij het ontwerp van de bakfiets. Het is altijd raadzaam om te controleren of je fiets geschikt is voor het monteren van een kinderzitje.

Welk achterzitje past op een elektrische fiets?

Niet alle kinderzitjes zijn geschikt voor elektrische fietsen. Voor elektrische fietsen raden we aan om kinderzitjes te kiezen die specifiek zijn ontworpen voor dit type fiets. Merken zoals Thule bieden kinderzitjes die compatibel zijn met elektrische fietsen. Deze zitjes zijn vaak voorzien van extra stevige bevestigingssystemen en zijn ontworpen om te passen op fietsen met een bredere bagagedrager. Zorg ervoor dat je de specificaties van zowel je fiets als het kinderzitje controleert voordat je een aankoop doet.

Bestel uw kinderzitje achterop bij Anjo Jager Fietsen

Bij Anjo Jager Fietsen hebben we een breed assortiment aan kinderzitjes achterop voor verschillende fietsmodellen, inclusief elektrische fietsen. Of je nu een Trek fiets, Gazelle fiets, Sparta fiets of een Urban Arrow bakfiets hebt, wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte kinderzitje. Bezoek onze website of kom langs in onze winkel voor deskundig advies en om ons volledige assortiment te bekijken. Zo ben je verzekerd van een veilige en comfortabele fietservaring voor jou en je kind!