Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL

Filters

Windschermen

Bij Anjo Jager Fietsen weten we hoe belangrijk het is om je kind comfortabel en beschermd mee te nemen tijdens je fietstochten. Een kinderzitje met fiets windscherm kan hierbij een groot verschil maken. Of je nu door de stad fietst of een lange tocht maakt, een windscherm biedt verschillende voordelen die zowel jij als je kind zullen waarderen.

21 resultaten
Volgorde

Is een windscherm voor kinderzitje verplicht?

Hoewel een fiets windscherm niet verplicht is, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan je fietsuitrusting. Het biedt extra bescherming tegen wind, regen, insecten en stof, waardoor je kind comfortabeler en veiliger zit tijdens het fietsen. Vooral tijdens langere tochten of bij slecht weer kan een windscherm het verschil maken tussen een plezierige en een onaangename rit.

Wat zijn de voordelen van een windscherm voor kinderzitje?

Een windscherm op het kinderzitje voor heeft meerdere voordelen. Het beschermt je kind tegen de elementen, zoals wind en regen, en zorgt ervoor dat ze minder last hebben van rijwind in hun gezicht. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar helpt ook om je kind warm en droog te houden. Daarnaast kan een windscherm ook bescherming bieden tegen opvliegend vuil en insecten, wat de algehele fietsbeleving aangenamer maakt.

Wat doet een laag fiets windscherm?

Een laag fiets windscherm biedt basisbescherming tegen wind en regen, maar laat nog wel wat lucht door. Dit type windscherm is ideaal voor gebruik in de zomer of bij milde weersomstandigheden. Het zorgt ervoor dat je kind niet volledig afgesloten is, wat prettig kan zijn bij warm weer. Lage windschermen zijn vaak compacter en minder zwaar wat de stabiliteit van de fiets ten goede komt.

En hoe hoog moet een fiets windscherm zijn?

De ideale hoogte van een fiets windscherm hangt af van de grootte van je kind en de positie van het kinderzitje. Over het algemeen moet het windscherm hoog genoeg zijn om het gezicht en bovenlichaam van je kind te beschermen tegen wind en regen. Een goed geplaatst windscherm reikt tot net boven het hoofd van je kind wanneer ze in het zitje zitten. Hierdoor wordt de wind over het hoofd van je kind geleid, wat zorgt voor maximale bescherming en comfort.

Waarom een fiets windscherm voor het kinderzitje?

Een fiets windscherm dient voornamelijk om je kind te beschermen tegen de wind en andere weersomstandigheden. Het creëert een barrière die de rijwind afbuigt en voorkomt dat regen direct in het gezicht van je kind slaat. Daarnaast helpt het om insecten en opvliegend vuil tegen te houden, waardoor de rit veiliger en comfortabeler wordt. Voor ouders biedt een windscherm ook gemoedsrust, wetende dat hun kind beter beschermd is tijdens het fietsen.

Fiets windschermen voor verschillende fietsen

Bij Anjo Jager Fietsen hebben we een breed assortiment aan fiets windschermen die geschikt zijn voor verschillende fietstypes, zoals Trek fietsen, Gazelle fietsen, Sparta fietsen en de Urban Arrow bakfiets. Onze windschermen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn eenvoudig te monteren en te demonteren. Ze zijn compatibel met diverse kinderzitjes en bieden uitstekende bescherming en comfort.

Bekijk onze website of kom langs in onze winkel voor deskundig advies en om ons assortiment te bekijken. Zo ben je verzekerd van de beste bescherming voor je kind tijdens elke fietstocht.