Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
Ik ga op fietsvakantie en neem mee...
18-06-2019

Ik ga op fietsvakantie en neem mee...

Als je op fietsvakantie gaat is het belangrijk de juiste spullen met je mee te nemen. Er is vaak niet veel ruimte en daarom is het een grote uitdaging om de juiste spullen met je mee te nemen. Hieronder vind je daarom ook een paklijst met spullen die wij zelf mee zouden nemen. Natuurlijk kan jij andere dingen belangrijker vinden. Mocht jij een aantal spullen niet tegenkomen die jij wel mee zou nemen? Laat het ons weten.  Ojaah nog makkelijker, wanneer je op de foto klikt word je direct doorgeleidt naar het artikel in onze webshop. 
Fietskleding 
Tijdens je (fiets)vakantie wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk op de fiets zitten. Hiervoor heb je naast je fiets ook de juiste kleding nodig. Natuurlijk maakt het wel verschil of je in de zomer of in de winter op fietsvakantie gaat. Voor een gemiddelde fietsvakantie heb je de volgende items nodig: 

1. Helm.
Niet alleen handig voor het afdalen, maar ook vanwege het verkeer in het buitenland die niet gewend zijn om fietsers op de weg te hebben. 


2. Mountainbike Schoenen. 
Doorgaans de meeste comfortabele fietsschoenen voor op fietsvakantie. Deze hebben net wat meer grip en slijten niet zo snel. 


3. Wielerbroek(en). 
Elke dag een schone is wel zo lekker. Natuurlijk kun je niet je hele tas er mee volstoppen. Doorgaans heb je er 1 tot 3 nodig zodat je om de zoveel dagen e.e.a. kunt wassen en laten drogen. 


4. Sokken. 
Zelf zijn wij erg fan van de PEARL IZUMI Attack Sock 3-Pack. Dit moet genoeg zijn voor een gemiddelde fietsvakantie. 


5. Wielershirts
Spreekt voor zich, maar wij zouden minimaal 2 wielershirts met korte mouwen en 2 wielershirts met lange mouwen meenemen. Als je de bergen in gaat kan het namelijk snel afkoelen. 


6. Onderkleding
Een thermoshirt, minimaal 2 stuks, zijn één van de eerste dingen die wij zouden inpakken. Niet alleen handig op de fiets, maar ook voor 's avonds.7. Regenjas 

Zorg voor een lichte regenjas die je makkelijk en snel kan opbergen. Het beschermt je tegen de enorme) regenbuien. 


8. Waterbestendige overschoenen
Niks is zo vervelend als natte voeten. Met dunne, waterdichte, overschoenen van bijvoorbeeld het merk Fiandrex blijven je voeten droog en warm.


9. Pet/muts 
Je verliest de meeste lichaamswarmte via je hoofd, dus om die warmte enigszins bij je te houden is het goed om een petje of muts in te pakken.


10. Handschoenen 
Een paar korte handschoenen en een paar lange handschoenen. Was je korte handschoenen aan het einde van de dag en laat ze ’s nachts drogen, zodat je de volgende dag weer handschoenen hebt die niet zo stinken.

Fietsaccessoires en reserveonderdelen

Tijdens een fietsvakantie kan er van alles gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en lang niet overal is er een goede fietsenmaker in de buurt. Een aantal reserveonderdelen en fietsaccessoires bij je hebben is dan ook geen overbodige luxe.  Zorg er dan ook voor dat je onderstaande spullen bij je hebt: 

- Bandenplak set 
Ga goed voorbereid op weg met deze Simson Reparatiedoos Tour. Door zijn kleine formaat is de Simson Reparatiedoos Tour handig voor het onderweg repareren van vrijwel iedere fietsband. 


- Binnenband(en) 
Neem minimaal 1, liever 2, binnenband(en) mee voor het geval dat. Een gevalletje: beter te veel dan te weinig. Bekijk hieronder al onze binnenbanden. 

– CO2 patronen
CO2 patronen werken veel sneller dan dan een handpomp. Sneller en gemakkelijk mee te nemen.


– Spaaknippel 
Spaaknippel bevestigen de spaak aan de velg en zorgen ervoor dat de spaak op spanning gebracht kan worden. 


Reserve spaken
Mocht er een spaak breken, is het handig om deze direct te kunnen vervangen.


-Minitool
De minitool is onmisbaar voor een fietsvakantie. De minitool bevat allerlei hulpmiddelen die je gebruikt om je fiets bij te kunnen stellen. Denk hierbij aan schroevendraaiers, torx sleutels en nog veel meer. Deze Alien S is van RVS en bevat maar liefst 31 onderdelen.  


- Kettingpons
Als het goed is zit deze in je minitool. Zo niet, dan kun (moet zelfs) je hem ook apart meenemen.

- Verlichting
Voor en achter. Niet alleen als je in de late en/of vroege uurtjes wil fietsen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een tunnel in gaat. Zoals bijvoorbeeld deze Axa Niteline 44R USB  verlichting set. Deze heeft een oplaadbare batterij en is waterbestendig! De lampen beschikken over meerdere verlichtingsstanden. 


- Reserve remblokken/schijven
Zeker wanneer je in de bergen fietst, kunnen je remmen snel slijten. Bekijk hier ons assortiment 

- GPS
Door van tevoren de route in je fietscomputer te zetten. Raak je niet zo snel verdwaald. 


- Smeermiddel
In het buitenland zijn de wegen vaak minder goed dan in Nederland. Dit kan ervoor zorgen dat ook je ketting vol met zand komt te zitten. Het af en toe insmeren van je ketting is dus zeer wenselijk. 
Cyclon Bicycle Oil is een algemeen smeermiddel voor alle bewegende onderdelen van de fiets.


Natuurlijk moet je ook je kleding, die je aan hebt na een dag fietsen, meenemen. Het is tenslotte een fietsvakantie. Dit betekent dat je gaat fietsen, maar ook van het uitzicht en je vrije tijd geniet. 
Mogelijk dingen die je hiervoor kunt meenemen zijn: zwemkleding, slippers, ondergoed, T-shirts, korte broek(en), trui(en).  Ook is het goed om bijvoorbeeld een zonnebril en zakmes mee te nemen. Dit is jouw eigen keuze want doorgaans red je je op fietsvakantie ook wel zonder deze dingen. 
Alvast veel plezier gewenst!