Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
Vijf klimroutes die je goed voorbereiden op het komende raceseizoen
19-03-2019

Vijf klimroutes die je goed voorbereiden op het komende raceseizoen

Staat er voor jou komend seizoen weer een mooie klimtocht op het programma? Dan is het verstandig om alvast een aantal hoogtemeters te maken zodat jij tijdens de tocht niet verrast wordt. Wij hebben een 5-tal routes door heel Nederland voor je geselecteerd.


1. Langs de Hondsrug (Oosterhesselen, Drenthe)
Ook lekker dichtbij huis kun je jezelf goed voorbereiden. Ondanks dat Noordoost Nederland erg vlak is, kun je op de Hondsrug je helemaal uitleven. Deze fietsroute heeft 113 hoogtemeters en trekt langs de mooiste plekjes van Drenthe.
Lengte fietstocht: 68 km


2. Ermelose Klim Toer (Ermelo, Gelderland)
Een tocht van maar liefst 154 km die ook de Veluwe doorkruist. Daarbij zijn er een aantal uitdagende klimmetjes zoals de Posbank. De totale route bevat daarbij ook nog eens 1250 hoogtemeters. Een flinke uitdaging voor elke fietser!
Lengte fietstocht: 154 km


3. Jaap Coermantocht (Soest, Utrecht)
Een heerlijke fietstocht door de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Ook dit gebied kent weer een aantal uitdagende klimmetjes. Eén daarvan is de lange klim naar de top van de Amerongse berg. De totale fietsroute bevat 579 hoogtemeters.
Lengte fietstocht: 80 km


4. Bikelife-Heuvelentocht (Wijchen, Gelderland)
Een route die niet alleen erg leuk is om te doen, maar ook heel afwisselend. De route die over de dijken, heuvels en bossen gaat van Gelderland, Limburg en Duitsland. Vanuit de dijken van de Maas voert de route door het Rijk van Nijmegen richting het Klever Reichswald. Tijdens de tocht barst het van de verschillende klimmetjes. De route bevat 450 hoogtemeters.
Lengte fietstocht: 74 km


5. Schin op Geul (Limburg)
Het zuiden van het land (en dan met name Limburg) is het walhalla voor de Nederlandse fietsers. De Schin op Geul route bevat stukken van de Amstel Gold Race en onderweg kom je de ene na de andere beroemde (of beruchte) klim tegen. De totale fietsroute bevat ruim 1600 hoogtemeters. Veel succes gewenst!
Lengte fietstocht: 132 km