Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
Waar moet een elektrische fiets voor ouderen aan voldoen?
19-03-2023

Waar moet een elektrische fiets voor ouderen aan voldoen?

De elektrische fiets is voor jong en oud. We zien op straat hoe steeds meer scholieren iedere dag op de e-bike naar en van school fietsen. En we zien hoe ouderen dankbaar gebruik maken van de elektrische aandrijving. Behoort u tot de oudere generatie en overweegt u om niet langer van de standaard fiets gebruik te maken? Ontdek in deze blog waar een elektrische fiets voor ouderen aan moet voldoen.
 

1.Veiligheid

De eerste voorwaarde waar een elektrische fiets voor ouderen aan moet voldoen, is meteen de belangrijkste. Overigens heeft deze voorwaarde betrekking op iedere elektrische fiets en is dus ook geldend voor de jonge generatie die er elke dag op fietst. De snelheid is aanzienlijk hoger dan die van een standaard stadsfiets, dus er moet nog meer aandacht uitgaan naar de kwaliteit van de fietsonderdelen. De remmen, de versnellingen en het stuur moeten te allen tijde in orde zijn, zeker als oudere mensen met een iets langzamer reactievermogen gebruikmaken van de elektrische fiets. Overigens zijn extra veiligheidsmaatregelen op de elektrische fiets geen overbodige luxe. Zorg er daarom voor dat uw verlichting het altijd doet en dat u een fietshelm draagt.
 

2.Stabiel

Zit u als oudere op een elektrische fiets, dan wilt u voldoende stabiliteit ervaren. Tijdens het fietsen en als u tot stilstand komt, moet u er niet aan denken dat u ongelukkig ten val komt. Elektrische fietsen voor ouderen hebben vaak een lager zwaartepunt en bredere banden, waardoor u stabieler op de weg ligt en een veiliger gevoel ervaart tijdens het fietsen.
 

3.Gemakkelijke op- en afstap

Het is belangrijk dat de elektrische fiets gebruiksvriendelijk is gemaakt voor ouderen. Niet alleen onderweg, maar ook bij het op- en afstappen. Wanneer u op leeftijd bent, zult u merken dat u minder mobiel bent en dat het u moeite kost om grote en hoge stappen te nemen. Is de opstap van uw elektrische fiets te hoog of kunt u niet goed bij de pedalen, dan zal het plezier in het fietsen u al snel ontnomen worden. Daarom is het goed dat u bij de aankoop van een elektrische fiets ook kijkt naar het gemak waarmee u op en af kunt stappen.
 

4.Comfortabel

Voor jong en oud is het belangrijk comfortabel te kunnen fietsen. De hoogte van de elektrische fiets moet op uw lichaam afgesteld worden, zodat u tijdens het fietsen geen last krijgt van uw schouders, rug of benen. Houdt u er bovendien van lange fietstochten te maken, vooral dan is comfort van groot belang.
 

5.Eenvoudige bediening

Bij het ouder worden zult u misschien merken dat de techniek u voorbij racet. Alles ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Ook op het gebied van de elektrische fiets zult u als oudere bepaalde ontwikkelingen wellicht niet altijd evengoed bijhouden of begrijpen. Daarom is het wel zo fijn dat u bij het fietsen een gebruiksvriendelijke display kunt bedienen. Bent u op zoek naar een elektrische fiets, onderzoek dan ook of u voldoende begrijpt hoe de display werkt.
 

Elektrische fietsen voor ouderen bij Anjo Jager Fietsen

Op basis van bovengenoemde voorwaarden weet u waar de elektrische fiets voor ouderen aan moet voldoen. Zijn deze voorwaarden in orde, dan kunt u optimaal genieten van een mooie fietstocht. Met uw partner, in de weidse natuur of onderweg naar uw kleinkinderen, de elektrische fiets wordt onmisbaar. Wilt u meer weten over ons assortiment aan elektrische en hybride fietsen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in de winkel.