Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
Waar moet ik op letten bij het kopen van fietskleding?
10-03-2023

Waar moet ik op letten bij het kopen van fietskleding?

Op een vrije zaterdagmiddag pakt u uw racefiets uit de schuur en bereidt u zich voor op een flinke rit. Een oude hobby die u weer eens oppakt of een standaardactiviteit die u al geruime tijd iedere week doet, u maakt zich op voor een mooie fietstocht door de natuur. Maar hoe zorgt u wat u nodig heeft om veilig en comfortabel op de fiets te zitten? Niet alleen de fiets verdient daarin de aandacht, ook uw outfit. In deze blog vindt u tips die u vertellen waar u op moet letten bij het kopen van fietskleding.

Fietskleding

Pasvorm van de fietskleding

Net als bij het passen van gewone kleding let u er bij het kopen van fietskleding op dat de pasvorm goed is. Kleding die te ruim of juist te krap zit, is erg oncomfortabel. Zeker wanneer u zich tijdens het fietsen wilt concentreren op de snelheid, is het vervelend om afgeleid te worden door kleding die niet goed zit of die voor meer weerstand zorgt. Neem daarom goed de tijd de kleding te passen om er zeker van te zijn dat de pasvorm goed zit. Dat geldt voor de volgende kledingstukken en fietsaccessoires:
 
  • Het belangrijkste: een fietshelm die u beschermt bij valpartijen
  • Fietsbroek
  • Fietsshirt
  • Eventueel handschoenen voor extra grip
  • Fietsschoenen met een stijve zool en schoenplaatjes die u in het pedaal kunt klikken
  • Fietsjack die u voldoende warm houdt tijdens koude dagen
  • Thermoshirt (werk met laagjes)
  • Helm
  • Fietsbril
 

Hoogwaardig materiaal

Wilt u nieuwe fietskleding kopen, let dan ook op het materiaal van de kleding. Net als de pasvorm moet dat optimaal zijn zodat u tijdens het fietsen niet wordt verhinderd door externe omstandigheden. Denk daarbij aan te warme kleding die niet goed ademt, in dat geval worden uw fietsprestaties belemmerd omdat u erg zweet of verhit raakt. Kijk daarom goed naar het materiaal dat van hoge kwaliteit is en dat ervoor zorgt dat uw lichaam op temperatuur blijft, doordat warmte afgevoerd en koude lucht afgestoten wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleding goed op uw lichaam aansluit.
 

Waterdicht en weerbestendig

Bent u een fanatieke fietser die zich niet laat tegenhouden door een regenbui of door tegenwind? Maak het uzelf in dat geval zo comfortabel mogelijk. Bijvoorbeeld door bij het kopen van fietskleding erop te letten dat het materiaal weerbestendig is. De pasvorm is hierin belangrijk, omdat u bij tegenwind zo weinig mogelijk weerstand wilt voelen. En terwijl u de regen trotseert draagt u waterdichte kleding of een extra regenjack die ervoor zorgt dat u niet volledig natregent en vervolgens kou vat.
 

Fietskleding die uw zichtbaarheid op de weg vergroot

Als u een fietser bent die iedere rit probeert zijn eigen snelheidsrecord te verbeteren, is het belangrijk dat u dit onder veilige omstandigheden doet. Ook bij het kopen van fietskleding moet u daarop letten. Niet alleen een fietshelm is in dat geval onmisbaar, ook kleding die uw zichtbaarheid op de weg vergroot. Denk daarbij reflecterende strepen op de fietskleding of felle kleuren. Dit is met name essentieel als u besluit in de avonduren uw fiets uit de schuur te halen voor een uitdagende tocht.
 

Fietskleding kopen bij Anjo Jager Fietsen

Wilt u investeren in een mooie racefiets, zodat u uw hobby kunt beoefenen? Dan is het ook belangrijk te investeren in de juiste kleding en accessoires. Bovengenoemde punten zijn belangrijke factoren waar u op moet letten bij het kopen van fietskleding. Wilt u meer weten over de fietskleding in ons assortiment of wilt u een keer komen passen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of kom langs in de winkel om ons assortiment te bekijken.