Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
Waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische fiets?
10-03-2023

Waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Een middagje fietsen of iedere ochtend op de fiets naar het werk? Wat u betreft laat u de auto zoveel mogelijk staan en kiest u voor een gezonde rit met de fiets. Merkt u toch dat de afstand naar uw bestemming iets te groot is of dat uw huidige fiets steeds moeizamer trapt? U kunt het uzelf makkelijker maken door te investeren in een fiets met elektrische aandrijving. We zien ze steeds meer op de weg en dat is niet voor niets. Wilt u ook deze stap zetten? Lees dan de tips in deze blog zodat u weet waar u op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets.
 


De capaciteit en kwaliteit van de accu

Overweegt u over te stappen op een elektrische hybride fiets, dan moet u op een aantal zaken letten. In de eerste plaats de accu van de fiets. Dat is immers voor u de reden geweest te investeren in een andere fiets. Wanneer u bij de aankoop voldoende aandacht besteedt aan de capaciteit en kwaliteit van de accu, komt u naderhand niet voor onaangename verrassingen te staan. Kijk daarvoor onder andere naar het merk van de fiets en naar het vermogen van de accu. Kiest u bijvoorbeeld voor een elektrische Gazelle, dan kunt u ervan uitgaan dat u krijgt wat u verwacht.
 

De afstand die u op één acculading kunt afleggen

Samen met de kwaliteit van de accu let u op de gemiddelde afstanden die u met de elektrische fiets wilt afleggen. Gaat u elke dag op de fiets naar het werk of wilt u zoveel mogelijk iedere week lange fietstochten maken? Het laatste dat u wilt is dat u halverwege uw rit met een lege accu te maken krijgt. Dan moet u de rest van uw weg op eigen kracht fietsen. Heeft de accu van uw nieuwe fiets voldoende bereik, dan kunt u met gemak de afstand afleggen zonder de accu tussentijds op te laden. Weten waar u precies op moet letten? Zoals ook hoeveel koppel u op de motor heeft zitten, of wat voor aandrijving heeft de fiets, riem of ketting? Dit kunnen een van de specialistische vragen zijn. Laat voor persoonlijk advies aan de specialist weten hoeveel kilometer u gemiddeld wilt afleggen.
 

Het comfort waarmee u op de fiets zit

Comfort tijdens het fietsen is belangrijk. Zeker als u iedere dag de nodige kilometers maakt. Bij het kopen van een elektrische fiets is het belangrijk dat u let op de zithouding van het model, is dit model bedoeld voor een comfortabele zit of een iets meer sportieve zit? Is het zadel afgesteld op de juiste hoogte en staat het stuur goed ten opzichte van de zithoogte?

Afhankelijk van het doel waarmee u een fiets wilt kopen, kunt u kiezen voor een elektrische stadsfiets of voor een sportmodel. Het sportmodel heeft een stoere uitstraling en is geschikt om op diverse ondergronden als de weg en het bospad te fietsen.
 

De kwaliteit van het frame, de remmen en de versnellingen

Net als bij het kopen van een standaardfiets let u bij het kopen van een elektrische fiets op de kwaliteit van het model zelf. Dat betekent dat u de fiets van voor tot achter goed nakijkt, eventueel met hulp van de specialist. Ga daarbij onderstaande checklist af:
  • De wielen en banden
  • De stevigheid van het frame
  • Remmen
  • Versnellingen
  • Welk elektrische systeem zit er op de fiets? (Bosch, Shimano etc.)
 

Geldende garantievoorwaarden

Wilt u een elektrische fiets kopen, dan betaalt u meer dan voor een standaard fiets zonder elektrische aandrijving. Dat betekent dat u erop wilt vertrouwen dat uw aankoop het geld waard is geweest en dat u jarenlang met plezier kunt fietsen. Let daarom bij het kopen van een elektrische fiets goed op de garantievoorwaarden die gelden. Zijn die gunstig voor u en kunt u daar heldere afspraken over maken met de verkoper? Daarnaast is het vaak mogelijk om extra garantie af te sluiten voor de accu en de overige elektrische delen.
 

Een elektrisch fiets kopen bij Anjo Jager Fietsen

Uw zoektocht naar een elektrische fiets begint bij Anjo Jager Fietsen. Ten eerste hebben we een uitgebreid assortiment met diverse modellen van gerenommeerde merken. In de tweede plaats helpen we u graag met deskundig advies, zodat u een fiets vindt die perfect past bij uw rijgedrag en/of voorkeuren. Kunnen we u helpen bij het zoeken en kopen van een elektrische fiets? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin u uw wensen en vragen aan ons voorlegt.