Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50 euro!
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen met IDEAL
​Wanneer de accu van de fiets vervangen?
25-10-2022

​Wanneer de accu van de fiets vervangen?

Een fietsaccu, zoals de Bosch 36v 300Wh accu, gaat gemiddeld tussen de 5 en 8 jaar mee. Wanneer u de accu goed onderhoudt kunt u de levensduur verlengen. In dit artikel zullen wij vertellen wanneer de accu aan vervanging toe is en tips meegeven om de levensduur te verlengen!

U kunt aan deze vier aspecten zien of uw accu aan vervanging toe is:


De actieradius wordt minder


Komt u er achter tijdens de fietsritten dat de actieradius snel afneemt? Dan is dit een duidelijk teken dat de accu aan vervanging toe is. Dit is natuurlijk niet erg als u er geen verre afstanden mee fietst. Maar met lange tochten kan dit wel eens een probleem zijn.
 

De accu volledig opladen lukt niet meer

Laat de accu niet meer volledig op tot 100 procent, ondanks de tijd dat u de accu aan de lader hebt. Dan is dit een teken dat de accu aan het eind van zijn levensduur is.
 

Schade aan de accu (inwendig of uitwendig)

Wanneer de fiets of accu een keer hard ten val komt, kan het maar zo snel zijn dat er schade is aan de binnen of buitenkant van de accu.
Inwendig kan het zijn dat er batterijcellen zijn verschoven, dit kan een kortsluiting veroorzaken.

Uitwendig (aan de behuizing) kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor de accu kwetsbaarder is voor vocht, dit kan ook een kortsluiting veroorzaken. In onze webshop hebben wij onder andere een bescherm hoes voor de Bosch Powerpack accu.
 

Het opladen duurt steeds langer

Is het zo dat het opladen van de accu langer duurt dan normaal? Dan is dit ook een teken dat de accu aan het einde van zijn levensduur is.


Wanneer de accu van de fiets vervangen?
 

Tips om de levensduur te verlengen van een fietsaccu

 

Temperaturen

Zorg ervoor dat de accu uit extreme omstandigheden blijft, zoals hitte of kou. Zorg er in de winter voor dat u de accu uit de fiets neemt en binnen op kamertempratuur neerlegt, wanneer het in uw garage kouder dan 10 graden kan worden. Dit is onder andere beter voor de capaciteit van de accu. En zorg er met een warme zomerdag voor dat de accu niet een lange tijd aan de brandende zon wordt blootgesteld.
 

Verwijder uw accu van uw fiets buiten

Als de elektrische fiets van bijvoorbeeld Koga een lange tijd buiten moet staan (tijdens uw werkdag bijvoorbeeld) zorg er dan voor dat u uw accu uit uw fiets haalt en binnen ligt. Zo wordt de accu niet vochtig, het wil bij een hevige stortbui wel eens voorkomen dat er vocht in ontstaat.
 

Als de accu vol is de lader verwijderen

Wanneer de accu aangeeft dat deze vol is geladen, is het verstandig en beter voor de accu om hem van de lader los te koppelen.

Is dit onderwerp u duidelijk(er) geworden en bent u erachter wanneer de accu van de fiets vervangen moet worden? Bij eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen of langskomen in een van onze winkels!